Een magische pakjesavond voor ieder kind!

Gebonk op de deur, kloppend hart vol verwachting en zak cadeautjes op de stoep. Wie kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede is een cadeautje van de Sint niet vanzelfsprekend. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet…

Met Actie Pepernoot zorgen wij dat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond! Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt? En dat terwijl vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen, en daar natuurlijk trots over vertellen… Wij vinden dat geen kind mag worden overgeslagen door de Sint! Help je mee?

Kom in actie of Doneer nu

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Gebonk op de deur, kloppend hart vol verwachting en zak cadeautjes op de stoep. Wie kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede is een cadeautje van Sinterklaas niet vanzelfsprekend. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet… Steeds meer gezinnen moeten het hele jaar door de eindjes aan elkaar knopen. En kinderen zijn bikkels, die meeveren en hun ouders ontzien waar ze kunnen. Ook wanneer ze lopend naar school moeten, omdat er geen geld is voor een eigen fiets. Of wanneer een nieuwe warme winterjas er niet in zit, vanwege de dure boodschappen. Dat is aan ze uit te leggen… Maar hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt? Dat de pakjesboot uit het Sinterklaasjournaal geen pakje voor ze heeft? Voor hen is de decembermaand geen feestje. Voor hen geen pakjesavond, geen schoencadeautje, soms is er thuis zelfs geen geld voor een simpele chocoladeletter. En dat terwijl hun vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen. Ieder kind verdient toch de magie van pakjesavond?! Daarom helpt Kinderhulp met Actie Pepernoot. Al sinds het jaar 2000 zorgen we dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen van de Sint. Zodat ook zij zich in de decembermaand gezien voelen. En hoewel dat onbetaalbaar is, is daar wel geld voor nodig! Help je mee? Doneer nu of kom in actie!
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Anoniem

01-12-2023 | 14:08 Aan: Juffie Bennaars doet mee!