Help kinderen in armoede in Nederland!

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Vrienden thuis uitnodigen is spannend, want er is zo weinig. Voor een warme winterjas als het écht koud begint te worden, is niet altijd genoeg geld. Ook een fiets, om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen, is niet vanzelfsprekend. 

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu en in hun toekomst.

Help je mee? Meer informatie vind je ook op www.kinderhulp.nl.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op 5 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. Die dag bestaat Kinderzwerfboek ook 12,5 jaar. Een mooie mijlpaal! Ons mooiste verjaardagscadeau: zwerfboeken voor kinderen die thuis geen boeken hebben. Help je mee om onze verjaardagsbox te vullen voor deze kinderen? Mooie kinderboeken kunnen lezen is niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk. Kinderen kunnen zo even in een andere wereld duiken, leren heel veel woorden bij en vergroten hun taalvaardigheid. En daarmee hun kansen om succesvol te zijn op school en in hun toekomst. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt dat álle kinderen kunnen lezen. Ook als er thuis geen geld is voor boeken.Pakketten kinderboekenUitgevers van kinderboeken doneren veel (heel veel) nieuwe boeken. Prachtige kinderboeken die via Kinderzwerfboek hun weg vinden naar kinderen, die thuis geen boeken hebben. Fantastisch! Deze nieuwe boeken zwerven echter niet vanzelf. Wij maken samen met vrijwilligers boekpakketten die we verpakken en versturen naar bijvoorbeeld een KinderzwerfboekStation, wijkcentrum of school in een aandachtswijk. Help jij om boeken naar kinderen in armoede te sturen?Voor slechts 15 euro kan Kinderzwerfboek een pakket met 30 prachtige kinderboeken versturen. Zo kunnen maar liefst 30 kinderen verdwalen in een kinderzwerfboek. Wacht eens even.. 30? Nee nog veel meer! Want zodra de boeken eenmaal zwerven, kunnen nog veel meer kinderen ervan genieten. Help je ons mee de Kinderzwerfboek Verjaardagsbox te vullen? Weet dat ieder bedrag, groot of klein, heel welkom is.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Anoniem

27-09-2023 | 19:33 Aan: Klas 1C voor kinderhulp