Actie Pepernoot 2017

 

Waarom.....krijgt Suzie wél Sinterklaascadeautjes en ik niet?

Het is weer bijna zover, Sinterklaas komt in het land! En dat betekent dus dat al voorzichtig wordt nagedacht over een verlanglijstje, heel spannend! Voor de zevenjarige Kim is december helemaal geen feestje. Haar moeder loopt nu al met buikpijn rond, omdat ze het meisje weer moet vertellen dat er geen cadeautje voor haar is.

Helaas is Kim niet de enige, 1 op de 8 kinderen kan geen pakjesavond vieren. Deze kinderen hebben geen leuke verhalen op school en horen er niet bij. Dat moet toch anders?! Daarom starten we dit jaar met de inmiddels 18e editie van de Actie Pepernoot.

Help je ook mee? Voor €20 kun je al één kind een Sinterklaascadeau geven.
Start nu een actie of doneer aan Actie Pepernoot!

 

Start een actie!
- Verkoop (zelfgebakken) pepernoten in de bedrijfskantine of aan vrienden en familie.
- Zet een grabbelton neer bij de receptie en verkoop deelname lootjes.
- Verzin zelf een leuke actie!

- Kijk hier voor inspiratie van andere acties.

Laat ons weten hoeveel kinderen je gaat helpen met Sinterklaas.

 

Veel succes!

 

Joyce Smeltink

joyce@kinderhulp.nl

0570615638

Je kan voor Actie Pepernoot zelf ook een geldinzamelactie starten.

Kijk hier voor voorbeelden van individuele geldinzamelacties

Kijk hier voor voorbeelden van teamacties

Zelf een actie starten? Klik dan hier.

Bekijk alle donateurs
29-12-2017 | 12:01
07-12-2017 | 17:26 Aan: Pepernootjes verkoop voor alle kinderen Omdat elk kind recht heeft kind te zijn . En een cadeautje verdiend
05-12-2017 | 07:27 Aan: Pepernootjes verkoop voor alle kinderen
04-12-2017 | 23:14 Aan: Pepernootjes verkoop voor alle kinderen
04-12-2017 | 23:08 Aan: Pepernootjes verkoop voor alle kinderen
Bekijk alle

Record: 77.142 kinderen een cadeautje voor Sinterklaas!

07-12-2017 | 16:56 De 18e editie van Actie Pepernoot overtrof dit jaar alle records. De aanvragen voor een Sinterklaascadeautje stroomden massaal binnen en de reacties die we kregen op onze campagne met Kim waren overweldigend. Verschillende mensen zetten acties op poten om geld op te halen voor Actie Pepernoot, onze berichten werden massaal gedeeld en zowel zakelijk als particulier Nederland hielp ons door te doneren. Dit leverde een prachtig resultaat op: maar liefst 77.142 kinderen hebben dit jaar een Sinterklaascadeautje gekregen! Daarnaast kwamen er bijna 10.000 kinderen met hun ouders naar een Pathé bioscoop bij hen in de buurt om Sinterklaas te ontmoeten en de nieuwste film van Sinterklaas te bekijken op het grote doek. Onze kidsreporters maakten een prachtig verslag van het Kinderhulp Sinterklaasfeest in Pathé Arena! Wij willen iedereen die ons heeft gesteund middels een donatie of door over Actie Pepernoot te vertellen of onze berichten te delen, heel erg bedanken. Jullie zijn fantastisch! Kim stuurde Sinterklaas nog een videoboodschap, kijk gauw! Ieder uitgebleven cadeautje is er één teveel! Helaas moesten we dit jaar (voor het eerst) ook een wachtlijst in het leven roepen. Ondanks dat we, dankzij vele donaties, heel veel kinderen van deze wachtlijst toch nog een pakje konden geven, moesten we ook 18.426 kinderen teleurstellen. Bij hen bleef een cadeautje met pakjesavond uit. Dit gaat ons behoorlijk aan het hart.  Actie Pepernoot Actie Pepernoot wordt sinds 2000 jaarlijks door Kinderhulp georganiseerd. Immers, voor de 1 op de 8 kinderen die in armoede opgroeien is december helemaal geen feestje. Tot groot verdriet komt de Sint niets brengen op 5 december, terwijl klasgenootjes en vriendjes honderduit praten over de cadeautjes die ze hebben gekregen. De VriendenLoterij zorgt er ieder jaar, middels een flinke donatie, voor dat 50.000 kinderen gegarandeerd een cadeautje krijgen voor pakjesavond. Vorig jaar konden we dankzij particuliere én zakelijke donaties in totaal 59.715 kinderen verrassen.  
Lees meer