Actie Zomerpret 2023

Nog te gaan

Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen en avonturen.

Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor kinderen écht het verschil maken in de zomer. Zodat zij na de vakantie op school ook iets leuks kunnen vertellen over hun watergevecht en andere zomerse belevenissen.

Een Zomerpretpakket?

Kinderhulp gunt ieder kind een fijne zomervakantie. Ook dit jaar delen we Zomerpretpakketten uit aan kinderen én jongeren die in armoede opgroeien. Maar liefst 7.000 pakketten, dat is ons doel!

Een Zomerpretpakket is een tas vol leuke dingen en zomerse avonturen. Bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark met de trein, een voetbal, wat lekkers, fijne lees- en doeboeken, knutselspulletjes, speelgoed voor buiten en nog veel meer. Teveel om op te noemen!

Naast de pakketten voor kinderen in de basisschoolleeftijd, delen we ook speciale tienerpakketten uit voor tieners van 13-17 jaar oud. Tassen boordevol gadgets en activiteiten die leuk zijn voor tieners, zoals een gezelschapsspel, treinkaartjes, kledingbon voor een dagje shoppen, muziekboxje, waterfrisbee en opblaasbed om op weg te dromen in de zon. Want zomervakantie is fijn! Maar wordt pas echt leuk door de leuke dingen die je doet.

Help je mee?

De impact van een Zomerpretpakket

Moeder Saïda kreeg een Zomerpretpakket voor haar vijf (pleeg)kinderen. Wat doet dat met haar als moeder? En met haar kinderen? In onderstaande video deelt ze haar dappere verhaal.

Bekijk alle
06-06-2023 | 09:39 Alle kinderen verdienen een fijne zomer
05-06-2023 | 15:04 Omdat ieder kind een fijne zomer verdient!
03-06-2023 | 17:48 Omdat kinderen nodig hebben te spelen . Zonder afgezondert voelen v andere kinderen ! Geen geld z orgen zullen hebben met hun kindertijd .
01-06-2023 | 20:01 Elk kind verdient het om pret te hebben!
01-06-2023 | 16:14 Ik had vroeger zelden een leuke vakantie.