#FixDeKloof - In actie tegen armoede

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen en jongeren op in armoede. Dat kan grote gevolgen hebben zoals slechte schoolprestaties en mentale problemen. Hoe ontstaat armoede? Hoe voelt het om financiële problemen te hebben? En hoe kun je iemand helpen die met de gevolgen van armoede leeft? Young Impact en Kinderhulp organiseren van 20 t/m 26 maart een actieweek waarin we met zjn allen in actie komen tegen armoede. Doe je mee?

 

Hoe kun je in actie komen?

#1. Aan de slag op school!
Ga direct aan de slag op jouw school om armoede bespreekbaar te maken. Vraag aan je docent om het gratis lespakket te downloaden en kom in actie! Dat kan van alles zijn: creëer een weggeefhoek in de kantine of aula, organiseer een ontbijt voor de hele klas of zamel gratis menstruatieproducten in voor op school.

Start een actie

 

#2 Kom in actie voor Kinderhulp
Stroop je mouwen op en maak een actie aan voor Kinderhulp! Denk bijvoorbeeld aan flessen inzamelen, zwerfboeken verzamelen of een sportactiviteit organiseren voor kinderen die hier geen geld voor hebben. Meld je aan via onderstaande button en ontvang meer tips over in actie komen!

Start een actie

 

#3. Doneer 5 minuten van je tijd
Geef 5 minuten van je tijd en wij doneren namens jou €1 euro aan een goed doel! Door een korte vragenlijst in te vullen help je direct goede doelen die zich inzetten tegen armoede zoals Stichting Jarige Job, Rode Kruis of Kinderhulp.

Meld je hier aan voor Young Impact Helps

 

Fix de Kloof

Heb je vragen over #FixDeKloof of Young Impact? Neem dan contact met ons op via info@youngimpact.nl.

Kom jij alleen of met je klas in actie? Dan maken jullie kans op een Meet & Greet met Ta Joela van Supergaande! Tijdens deze Meet & Greet gaat de hele klas samen met hem verjaardagsboxen inpakken voor kinderen die vanwege geldproblemen geen verjaardag kunnen vieren.

Als je aan armoede denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Nederland. Toch is er ook in ons land een kloof tussen arm en rijk. Inmiddels groeit 1 op de 13 kinderen en jongeren op in armoede. Zij merken dagelijks dat er thuis niet genoeg geld is. Dat kan leiden tot slechte  prestaties op school en mentale problemen. Hoe is die armoedekloof ontstaan? Hoe is het om geldproblemen te hebben? En: hoe kun je iemand helpen die met de gevolgen van armoede leeft? Jongerenorganisatie Young Impact lanceert het lespakket #FixDeKloof om deze vragen bespreekbaar te maken in de klas en jongeren in actie te laten komen tegen de armoedekloof. Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met Kinderhulp, het Rode Kruis en Stichting Jarige Job.

Bekijk alle
08-02-2023 | 15:24 Fix De Kloof!