Geef ze warmte

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. En deze bikkels zijn vrij veel gewend: ze weten dat een dagje uit of een fiets om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen er niet in zit. Helaas geldt dat ook vaak voor een paar passende schoenen, een nieuwe spijkerbroek of een warme winterjas…

Circa 7% van álle ouders in Nederland – naar schatting ruim 180.000 ouders – kunnen deze winter géén winterjas en géén schoenen aanschaffen voor hun kind. Terwijl de kinderen dit wél nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat gemiddeld één kind per klas weleens naar school moet in kleding die niet warm genoeg is. Zo blijkt uit onderzoek dat Kinderhulp in november 2020 uitvoerde onder ouders in Nederland.

Bovendien geven leraren aan dat zij armoede het vaakst herkennen aan de kleding of schoenen van een leerling. Ze noemen situaties waarin kinderen op te kleine of aan elkaar getapete schoenen lopen. Of hartje winter in een dun zomerjasje op het schoolplein rennen. Wat dat kan doen met het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen is onvoorstelbaar. Laten we daar samen wat aan doen deze wintermaand. Geef ze warmte! 

Hoe start ik een actie: 
Klik op de rode button onder op de rode "Start actie" knop en maak een online actie aan. Voeg een leuke foto toe en vertel in je omschrijving waarom je juist voor Kinderhulp geld op wilt halen.

Hoe breng ik mijn actie onder de aandacht: 
Met behulp van de deelknoppen onderaan je actiepagina deel je je actie heel gemakkelijk via Facebook, e-mail, Whatsapp of andere social media kanalen. Op die manier vraag je vrienden om jou te sponsoren en kan iedereen ook direct zien wat de actie oplevert. Ook kun je promotiematerialen als flyers en ballonnen aanvragen om jouw actie te ondersteunen.

Zonder actie een donatie doen? 
Dat kan ook! Via de knop "Doneer nu" hieronder. Iedere euro telt!

Bekijk alle
04-06-2021 | 12:01
10-04-2021 | 09:50 Aan: Kinderen in armoede, geef ze warmte!
03-04-2021 | 10:54
10-03-2021 | 12:51 Aan: Warme, passende kleding voor ieder kind! om het ingezamelde bedrag rond te maken en omdat kinderen in armoede het hele jaar hulp kunnen gebruiken, niet alleen in de kersttijd.
12-02-2021 | 16:21 Als verpleegkundige in de wijk kreeg ik een zorgbonus vanwege Corona. De helft wil ik graag doneren voor kinderen die moeilijk hebben en misschien door Corona nog meer dan anders. Veel succes met jullie goede werk!