Kan Sjoerd straks ook aan zijn opleiding beginnen?

Normal 4e298b83c8f31ac6597b8071bb0363f75531b335

Kinderhulp hoort ieder jaar schrijnende verhalen van jongeren die hun opleiding wel, maar niet kunnen beginnen. Zo ook het verhaal van Sjoerd.

Sjoerd (18 jaar) is al van kleins af aan gek op alles wat met hout te maken heeft. Met zijn buurman timmerde hij, als klein jongetje, al vogelhuisjes die ze samen ophingen in de buurt. Sjoerd is super handig. Voor zijn (pleeg)ouders pakt hij graag klusjes in huis op. Sjoerd wil niets liever dan zich inschrijven voor de vakopleiding tot timmerman.

De ouders van Sjoerd kampen met ernstige psychische problemen, waardoor het bij hem thuis uitliep op een onveilig situatie. Op 8-jarige leeftijd is Sjoerd in een pleeggezin geplaatst. In dit gezin heeft hij een hele fijne en warme tijd gehad. Nu hij 18 jaar is, vindt hij het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Sjoerd woont sinds kort op zichzelf, heeft een bijbaan voor een fiks aantal uren in de week en hij heeft zich ingeschreven voor de opleiding tot allround timmerman. Vanuit de onderwijsinstelling krijgt hij alleen geen toestemming om met de opleiding te starten. De jeugdhulp en de jeugdvergoeding zijn gestopt, omdat hij voor de wet volwassen is. Met de studiefinanciering en de inkomsten vanuit zijn bijbaan kan hij zijn huur, eten en lesgeld betalen. Voor werkkleding, schoolboeken en een laptop is alleen geen geld. Sjoerd mag niet starten met de opleiding als hij dit niet voor elkaar heeft…

Geef jij Sjoerd en andere jongeren het laatste steuntje in de rug zodat ze straks tóch kunnen beginnen?

Start dan nu een actie of doneer aan dit project!

 

Wat is er nodig om Sjoerd en andere jongeren te helpen?

                

     Werkkleding €280             Laptop €300                Studieboeken €410

Met jouw steun geef je jongeren zoals Sjoerd een toekomst.

 

 

Joyce Smeltink

joyce@kinderhulp.nl

0570615638