Kan Sjoerd straks ook aan zijn opleiding beginnen?

Kinderhulp hoort ieder jaar schrijnende verhalen van jongeren die hun opleiding wel, maar niet kunnen beginnen. Zo ook het verhaal van Sjoerd.

Sjoerd (18 jaar) is al van kleins af aan gek op alles wat met hout te maken heeft. Met zijn buurman timmerde hij, als klein jongetje, al vogelhuisjes die ze samen ophingen in de buurt. Sjoerd is super handig. Voor zijn (pleeg)ouders pakt hij graag klusjes in huis op. Sjoerd wil niets liever dan zich inschrijven voor de vakopleiding tot timmerman.

De ouders van Sjoerd kampen met ernstige psychische problemen, waardoor het bij hem thuis uitliep op een onveilig situatie. Op 8-jarige leeftijd is Sjoerd in een pleeggezin geplaatst. In dit gezin heeft hij een hele fijne en warme tijd gehad. Nu hij 18 jaar is, vindt hij het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Sjoerd woont sinds kort op zichzelf, heeft een bijbaan voor een fiks aantal uren in de week en hij heeft zich ingeschreven voor de opleiding tot allround timmerman. Vanuit de onderwijsinstelling krijgt hij alleen geen toestemming om met de opleiding te starten. De jeugdhulp en de jeugdvergoeding zijn gestopt, omdat hij voor de wet volwassen is. Met de studiefinanciering en de inkomsten vanuit zijn bijbaan kan hij zijn huur, eten en lesgeld betalen. Voor werkkleding, schoolboeken en een laptop is alleen geen geld. Sjoerd mag niet starten met de opleiding als hij dit niet voor elkaar heeft…

Geef jij Sjoerd en andere jongeren het laatste steuntje in de rug zodat ze straks tóch kunnen beginnen?

Start dan nu een actie of doneer aan dit project!

 

Wat is er nodig om Sjoerd en andere jongeren te helpen?

                

     Werkkleding €280             Laptop €300                Studieboeken €410

Met jouw steun geef je jongeren zoals Sjoerd een toekomst.

 

 

Joyce Smeltink

joyce@kinderhulp.nl

0570615638

Bekijk alle donateurs
28-10-2017 | 14:53
20-10-2017 | 15:08 Kansen voor de jeugd! Het allerbelangrijkste!
30-09-2017 | 10:34 Uit ervaring weet ik dat het volgen van een dergelijke opleiding veel geld kost. Gelukkig kon ik het betalen en is mijn zoon geslaagd. Het leren van een vak is zo belangrijk. Vervelend sat je bij doneren verplicht wordt je email adres te geven.
29-09-2017 | 21:55 Ieder kind heeft recht op onderwijs en de daarbij behorende spullen. Het is van de gekke, dat als je 18 jaar wordt je geen financiele ondersteuning meer krijgt.
29-09-2017 | 08:32 Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen naar school kan!