Kinderzwerfboek

Mooie kinderboeken kunnen lezen is niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk. Kinderen kunnen zo even in een andere wereld duiken, leren heel veel woorden bij en vergroten hun taalvaardigheid. En daarmee hun kansen om succesvol te zijn op school en in hun toekomst. Ons project Kinderzwerfboek zorgt dat álle kinderen kunnen lezen. Ook als er thuis geen geld is voor boeken.

Pakketten kinderboeken

Uitgevers van kinderboeken doneren veel (heel veel) nieuwe boeken. Prachtige kinderboeken die via Kinderzwerfboek hun weg vinden naar kinderen, die thuis geen boeken hebben. Fantastisch! Deze nieuwe boeken zwerven echter niet vanzelf. Wij maken boekenpakketten die we verpakken en versturen naar bijvoorbeeld een KinderzwerfboekStation, wijkcentrum of school in een aandachtswijk. 

Help jij om boeken naar kinderen in armoede te sturen?

Voor slechts 15 euro kan Kinderzwerfboek een pakket met 30 prachtige kinderboeken versturen. Zo kunnen maar liefst 30 kinderen verdwalen in een Kinderzwerfboek. Wacht eens even.. 30? Nee nog veel meer! Want zodra de boeken eenmaal zwerven, kunnen nog veel meer kinderen ervan genieten. Hoeveel boekenpakketten sturen jullie uit zwerven?

Bekijk alle
26-11-2020 | 15:38
24-11-2020 | 21:12
24-11-2020 | 21:02 Beste mensen, ik heb gedoneerd omdat ik weet hoe belangrijk het is als kinderen lezen. Dit helpt hun enorm in hun ontwikkeling. Wij hebben dus zelf ook een kinderzwerfboekenkastje. Hier wordt heel veel gebruik van gemaakt. Naast de prachtige pakketten die ik van jullie ontvang, koop ik zelf ook regelmatig mooie boeken. Ik vind het een buitengewoon goed initiatief om op deze laagdrempelige wijze, kinderen met boeken in contact te brengen. Kinderen die soms zelf helemaal geen enkel boek op hun nachtkastje of kast hebben liggen. Er wordt veel gebruik gemaakt van mijn zwerfboekenkastje. Ik zorg voor kwalitatief goede en educatief verantwoorde boeken. De onderbouw van de dichtstbijzijnde basisschool heeft het zwerfboekenkastje geopend en komt ook boekjes lenen. Er zijn kinderen die bij mij zelfs een verzoek indienen voor een bepaald boek dat ze graag willen lezen . 😀 Dat boek geef ik dan aan een kind en/of attendeer ouders en kind er op dat hun boek is gearriveerd. In de periode dat de bibliotheken in het voorjaar waren gesloten, kwamen er ouders met kinderen vanuit omliggende dorpen op de fiets, om hier boekjes te lenen. Hoe grappig , maar ook waardevol is dat? 🤣 Als stationshouder ervaar ik deze contacten met ouders en kinderen als zeer positief 👌 Iedere keer als ik zo'n prachtig pakket boeken van jullie binnen krijg, ervaar ik dit zelf al als een feestje 🥳 Hoe moet het dan wel voor een kind zijn, om het boek van zijn/haar dromen te lezen en op het nachtkastje te hebben liggen? Hoe zinvol is het als we op deze wijze een bijdrage kunnen leveren dat er (veel) meer kinderen boeken gaan lezen? Het zal de interesse van veel kinderen wekken die nu minder gelegenheid krijgen om boeken te lezen. Met de meeste waardering voor jullie geweldige werk. Lukkie Zijlstra
24-11-2020 | 15:18 Lezen is belangrijk, voor IEDEREEN, jong geleerd...
24-11-2020 | 13:46