Kinderzwerfboek

Mooie kinderboeken kunnen lezen is niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk. Kinderen kunnen zo even in een andere wereld duiken, leren heel veel woorden bij en vergroten hun taalvaardigheid. En daarmee hun kansen om succesvol te zijn op school en in hun toekomst. Ons project Kinderzwerfboek zorgt dat álle kinderen kunnen lezen. Ook als er thuis geen geld is voor boeken.

Pakketten kinderboeken

Uitgevers van kinderboeken doneren veel (heel veel) nieuwe boeken. Prachtige kinderboeken die via Kinderzwerfboek hun weg vinden naar kinderen, die thuis geen boeken hebben. Fantastisch! Deze nieuwe boeken zwerven echter niet vanzelf. Wij maken boekenpakketten die we verpakken en versturen naar bijvoorbeeld een KinderzwerfboekStation, wijkcentrum of school in een aandachtswijk. 

Help jij om boeken naar kinderen in armoede te sturen?

Voor slechts 15 euro kan Kinderzwerfboek een pakket met 30 prachtige kinderboeken versturen. Zo kunnen maar liefst 30 kinderen verdwalen in een Kinderzwerfboek. Wacht eens even.. 30? Nee nog veel meer! Want zodra de boeken eenmaal zwerven, kunnen nog veel meer kinderen ervan genieten. Hoeveel boekenpakketten sturen jullie uit zwerven?

Bekijk alle
19-11-2021 | 08:14 Lezen is mijn ontspanning, ik gun alle kinderen de mogelijkheid om zich te verliezen in een mooi verhaal.
20-10-2021 | 21:27 Studio Pretletter in Deventer is een vrolijke lees- en schrijfwinkel voor kinderen waar onder meer nieuwe en 'tweedekans' boeken te koop zijn. De tweedekanskast staat vol boeken die bij mensen in de kast of op zolder stonden te verstoffen, maar vaak nog hartstikke mooi zijn en een tweede leven verdienen. Met (de verkoop van) deze boeken willen we kinderen in gezinnen die van weinig moeten rondkomen en zich daardoor geen boeken kunnen veroorloven, graag helpen. Het project Kinderzwerfboek is in onze ogen een hele mooie en passende bestemming.
01-09-2021 | 14:36 Elk kind heeft recht op het lezen van boeken. Daar worden ze betere mensen van.
28-06-2021 | 03:12 Aan: Een bijdrage voor een zwerfboek!
17-06-2021 | 20:30 Omdat ik zelf moeder ben van 3 prachtige gezonde kindjes. Ikzelf zou het vreselijk vinden als ik ze niet alles kon geven wat ik graag zou willen. Zoals een boek om te lezen.