Help muziekles mogelijk maken!

Wist je dat muziek goed is voor de ontspanning, zelfvertrouwen en sociale ontwikkeling? Maar wat als er thuis geen geld voor is? Dat komt helaas vaker voor dan je denkt.

Per jaar krijgt Kinderhulp zo'n 240 hulpvragen voor het thema muziek. Zo ook van Sven. Via zijn maatschappelijk begeleider ontvingen wij zijn brief.

Sven is een muzikale, maar erg gesloten jongen. Zijn vader, zijn grootste rolmodel en vertrouwenspersoon, koos ervoor om met een andere vrouw een tweede gezin te stichten. Met als gevolg dat Sven geen contact meer heeft met hem. Moeder kwam in een depressie terecht en kampt sindsdien met een verslaving, waardoor zij niet voor hem kan zorgen. Ze doet er alles aan om hier bovenop te komen. Voor de jongen dus geen onbevangen kindertijd, maar wél volwassen zorgen.

Opa en oma van moeders kant konden het niet langer aanzien en hebben Sven op 5-jarige leeftijd in huis genomen. Hij moet omgaan met alles wat er in zijn leven gebeurt. En dat doet hij, op zijn eigen, gesloten manier. In de tijd dat hij nog wel contact had met zijn vader, heeft Sven gitaar leren spelen. Hier koestert hij mooie en fijne herinneringen aan. Door gitaar te spelen lijkt hij het gemis van zijn ouders beter aan te kunnen.

Opa en oma hebben zelf weinig inkomsten en de pleegzorgvergoeding die zij krijgen is helaas niet genoeg om de lessen van te betalen. Daarom deed zijn begeleider een beroep op Kinderhulp voor gitaarles. Zodat hij weer plezier in iets heeft en al zijn vervelende herinneringen een plekje kan geven.

Zoals Sven zijn er nog veel meer kinderen in Nederland. Kinderen die door financiële problemen thuis geen muziekles kunnen volgen.

Help je mee zodat ze muziekles kunnen volgen? Start dan nu een actie of doneer aan dit project!

*wegens privacy wordt een andere naam en foto gebruikt.

 

Joyce Smeltink

joyce@kinderhulp.nl

0570611899

Bekijk alle donateurs
22-01-2018 | 18:37 Aan: Muzehof komt in actie! Voor het Winterconcert 2017 van Muzehof en Muzecollectief is dit keer het Nationaal Fonds Kinderhulp als goed doel gekozen.
09-11-2017 | 17:15 Aan: Muzehof komt in actie!
12-07-2017 | 09:22
24-04-2017 | 12:16 Mijn hart gaat uit naar kinderen die het moeilijk hebben. Ik help graag.
03-03-2016 | 11:23