Jos op voetbal met zijn vriendjes

Streefbedrag behaald
van totaal € 5.500 (140%)

Bewegen is gezond en ook nog eens gezellig! Maar wat als er thuis geen geld is om op een sport te gaan? Het komt vaker voor dan je denkt. Zo ook in het gezin van Jos.

Jos is een verlegen jongen die heel wat meegemaakt heeft. Sinds zijn vader het gezin in de steek heeft gelaten kampte moeder met psychische problemen. Jos moest al op jonge leeftijd voor zichzelf zorgen en daardoor sloot hij zich steeds meer af van zijn leeftijdsgenootjes. Op een gegeven moment heeft de opa van Jos aan de bel getrokken en de jongen in huis genomen. Nu hij bij zijn opa woont gaat het steeds beter. De liefde, rust en regelmaat doen Jos goed. Hij denkt er zelfs al na over wat hij later wil worden! Omdat meer sociale contacten en sporten goed voor hem zou zijn deed de begeleider van het gezin een beroep op Kinderhulp. Zo kan hij iedere zaterdag samen met leeftijdsgenootjes onbezorgd een balletje trappen op de voetbalclub. Zoals Jos zijn er nog veel meer kinderen in Nederland, kinderen die door financiële problemen thuis niet op een sport kunnen.

Help jij dit mogelijk maken? Start dan nu een actie of doneer aan dit project!

* wegens privacy wordt een andere naam en foto gebruikt.

Joyce Smeltink

joyce@kinderhulp.nl

Bekijk alle donateurs
09-05-2016 | 21:19 Omdat andere kinderen ook moeten kunnen voetballen met vriendjes
15-09-2015 | 11:43
08-09-2015 | 15:12 Het Jeugdsportfonds tracht al veel kinderen te laten sporten, maar er is meer nodig om echt elk kind te kunnen laten sporten en ontspannen in Nederland! Goed initiatief nationaal fonds Kinderhulp.
15-08-2015 | 23:27 Aan: Met pensioen & iets goeds doen! Mooi initiatief door mooie mensen! Een kind moet altijd kind kunnen zijn!
15-08-2015 | 21:21 Aan: Met pensioen & iets goeds doen!